Dj Bruiloft? Vindt ze hier

Published Feb 17, 21
5 min read

Cd Persen Voor Bands bij u in de buurt?

aantal werken:4 werken / 12 fragmenten8% van de publieksprijs (exclusief BTW)Minimumvergoeding:Bij 1 DVD, per drager € 0,75Bij 2 DVD’s, per drager € 0,70Bij 3 of meer DVD’s, per drager € 0,65Onder een Muziek-DVD Box wordt een set met meerdere Muziek-DVD dragers verstaan die als één product wordt verkocht - cd persen in eigen beheer.

Nee, Stemra is helemaal niet slecht, maar het kan je wel flink kosten. Stel je even voor: de situatie is dat jij een cd in eigen beheer gaat uitbrengen (cd persen). Voor het verveelvoudigen van je werk moet je een Stemra-afdracht doen bij de perserij. Dit loopt gemakkelijk op tot duizenden euro’s.

Het goede nieuws is: dat ben je zelf! Het slechte nieuws is dat de afdracht eerst geparkeerd wordt bij Stemra (gerust een jaar) en er vervolgens administratiekosten gerekend worden van 25%. Met andere woorden: je verschuift dus een behoorlijke som met geld, die je uiteindelijk weer terugkrijgt, maar in het proces betaal je voor de administratiekosten en aan het einde van de rit houd je beduidend minder over..

Cd Persen In Eigen Beheer Voor Bands in uw omgeving?

CD Productie in eigen beheer. Uitgebreide cursus over het moment dat je de studio uitkomt en vanaf het moment dat je je cd hebt geperst. Het wordt allemaal uitstekend uitgelegd.

Cd Persen in de buurt?Cd Perserij Voor Bands in de regio?
Cd Perserij Voor Artiesten in de buurt?Cd Persen Voor Bands bij u in de regio?

Foto: Pim van de Werken De onvermijdelijke vraag van elke band aan het einde van een productie: “heb je een goed(koop) adresje om CD’s te laten persen?”. Dat heb ik. In Polen leveren ze dezelfde kwaliteit als in Nederland, maar dan voor minder geld. Daarnaast doen ze nooit moeilijk over Stemra.

Het is heel erg goed en praktisch dat er een toko is die dat centraal regelt. Maar bij Stemra schuilen er wat addertjes onder het gras. Zo moet je bij een CD persing in Nederland altijd toestemming vragen aan Stemra. Ook als je geen lid bent en een CD met je eigen liedjes wil laten persen.

Cd Perserij Voor Artiesten bij u in de regio?

Zeker in het internet tijdperk. Ben je wel lid van Stemra, dan moet je daarnaast betalen voor het persen van CD’s met daarop je eigen liedjes. Zodat Stemra dat bedrag (na aftrek van zo’n 12,5% onkosten) na zo’n 1,5 jaar weer aan je terug kan geven. Als dat goed gaat tenminste.

Cd Persen In Eigen Beheer Voor Artiesten in uw omgeving?Cdperserij Voor Artiesten in uw omgeving?

Het gaat niet om lullige bedragen. Bij 1000 eigen beheer albums ben je snel zo’n 1000 euro kwijt. Te betalen op het moment dat je net al je geld al geïnvesteerd hebt in fantastische opnames, mooi artwork, de persing van de CD en het drukwerk. Al met al genoeg redenen voor een stukje burgerlijke ongehoorzaamheid lijkt me.

Dan krijg je wel netjes betaald voor airplay, maar heb je geen gezeur met persingen. Datum: March 1st, 2011 Tags: album, CD, stemra 22 reacties » .

Cd Persen Voor Artiesten bij u in de omgeving?

Je hebt muziek opgenomen en wilt je eigen CD’s maken (cdperserij voor artiesten). Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij ons kun je eenvoudig en snel CD’s of DVD’s laten maken. Wat hebben we nodig? Natuurlijk je muziek en een ontwerp voor het hoesje en de bedrukking van de CD.

Daarom kunnen we zeer scherpe prijzen aanbieden. Op de afbeeldingen zie je welke mogelijkheden er zijn om je cd’s te produceren..

Bij het uitbrengen van een cd in eigen beheer komt nogal wat kijken. Naast de artistieke kant (het componeren, opnemen en produceren) zijn er ook nog andere zaken te regelen. Om de eigen beheer producent, die door de bomen het bos niet meer ziet, een steuntje in de rug te geven hier een checklist.

Cd Persen In Eigen Beheer bij u in de buurt?

We krijgen bij de Ntb af en toe te maken met gevallen waarbij de cd al klaar is en één van bovenstaande personen bezwaar maakt tegen de release. In de meeste gevallen kunnen ze de release juridisch verbieden en zul je op hun eisen in moeten gaan. Beter van niet, dus sluit overeenkomsten met alle musici, arrangeurs, componisten en bewaar facturen van studiobazen en andere dienstverleners waaruit blijkt dat je betaald hebt voor de verrichte werkzaamheden.

Soms moet een cd presentatie zelfs uitgesteld worden. Mocht je muziek door de omroepen worden uitgezonden, dan gaat het meeste geld van Sena naar de producent, jij dus. Pas op dat distributeurs of licentienemers die status niet claimen bij Sena, dat gebeurt nogal eens, door onwetendheid vist de eigen beheer producent dan achter het net.

De ISRC code is min of meer vergelijkbaar met het systeem van de barcode; hij bestaat uit een landencode, een bedrijfscode, het jaar van uitgave en een artikelnummer. Met een basiscode die je gratis kunt opvragen bij Sena kun je zo zelf 100. 000 tracks per jaar een unieke code toewijzen.

Cd Perserij Voor Artiesten bij u in de regio?

Cd Perserij Voor Bands bij u in de buurt?Cdperserij in de buurt?


Zorg dat je een publiciteitsplan hebt en dat er iemand uit de band of een manager zich erop stort om de komst van de cd aan te kondigen. De Ntb (Nederlandse Toonkunstenaarsbond), opgericht in 1919, is de grootste en oudste belangenorganisatie voor musici, acteurs en dansers in Nederland. In de loop der jaren kregen zij per brief, fax, mail of gewoon face to face veel vragen rond het werken in de studio en het produceren en exploiteren van een (eigen beheer-) cd.

More from Artiest boeken

Navigation

Home

Latest Posts

Volkszanger Huren Of Boeken

Published Apr 18, 21
6 min read

Dj Bruiloft? Vindt ze hier

Published Feb 17, 21
5 min read

U zoekt een Dj

Published Feb 13, 21
6 min read